”Det kunde vara hundratals fakturor som skulle kuverteras och frankeras manuellt varje månad.”

I år fyller Montico 25 år och vi har pratat med några av våra medarbetare för att höra hur deras tid på Montico har varit. Här kan du läsa om Lars-Göran Thorberg som är ekonomichef och har arbetat på Montico i 20 år.

Lars-Göran Thorberg porträtt utomhus

När började du på Montico?

Jag började på Montico i januari 2001. Innan jag fick jobbet som ekonomichef blev jag först ratad. Jag hade sökt jobbet och ringde till vd Börje Johansson och frågade lite om tjänsten men fick då veta att man hade fått tips och rekommendation om en annan kandidat och valde att anställa hen. Efter kanske 2-3 månader ringde Börje mig och frågade om jag fortfarande var intresserad. Det hade inte funkat så bra med den rekommenderade kandidaten så jag fick en andra chans.

Hur såg Montico ut då?

När jag började hade Montico ett elektronikbolag och ett mönsterkortsföretag. Dessutom ett bemanningsbolag som var relativt nystartat. Bemanning hade ju funnits sedan tidigare men i december 1999 renodlade man den verksamheten i ett eget bolag. Jag fick då när jag började göra det bolagets första årsbokslut. Rent omsättningsmässigt var elektronikbolaget det största bolaget inom Montico, det bolaget hade produktion/montering både i Tranås och i Oskarshamn.

Hur har ditt arbete förändrats?

Den stora skillnaden är ju digitaliseringen som har skett löpande men som har accelererat senaste åren. När jag började 2001 hanterade vi bemanningsverksamheten med excelfiler. Ganska snart insåg vi att detta var ohållbart och 2002 påbörjade vi resan med vårt nuvarande affärssystem, samma system som vi använder idag och som är marknadsledande inom branschen.

En annan stor skillnad var att vi när jag började på Montico skickade vi alla fakturor, 100%, med post. Det kunde vara hundratals fakturor som skulle kuverteras och frankeras manuellt varje månad. Idag när det gäller uthyrningsfakturor så går cirka 99% elektroniskt.

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. 

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!