”Det känns som att göra mål när man lyckas”

I år fyller Montico 25 år och vi har pratat med några av våra medarbetare för att höra hur deras tid på Montico har varit. Raili Svensson är handledare och TSL-samordnare på vårt kontor i Olofström och en riktig tävlingsmänniska om man får tro henne själv.

Raili Svensson vid en roll-up

Vad är det första du tänker på när du tänker på Montico?

Det första jag tänker på är nog vd Börje Johansson och klippet med Foppa. Men när jag var på Lernia och kom i kontakt med svetsutbildningen på Montico, så trodde jag faktiskt att det var Ola Karlsson, vår svetstekniker, som var vd. Jag förstod inte då att Montico var så stort utan trodde att det var något lokalt som han startat i Olofström. Sedan när jag var på anställningsintervju fick jag veta att Börje var vd och då kom jag och tänka på det här med hockeyn och Foppa.

När började du på Montico och hur såg det ut då?

Jag började 2015, så det är sex år sedan nu. Montico för mig var verkstadsutbildningen i Olofström. Stöd och matchning var rätt så nytt och skulle startas upp i Olofström. Det var spännande!

Kan du berätta lite mer om dig och ditt arbete?

Det är mycket teamarbete i mitt arbete vilket jag tycker är bra. Samtidigt är jag en tävlingsmänniska. När jag träffar en ny deltagare så börjar jag genast tänka ”vad ska vi tillsammans göra för att hitta en lösning till jobb eller utbildning”. Jag vill göra skillnad genom att vara engagerad och lösningsfokuserad samt motivera mina deltagare till en förändring.

Nyckeln till framgång är att känna arbetsmarknaden och företagarna. Knacka dörr hos företagare tillsammans med deltagaren och erbjuda kortare praktik som i många fall leder till jobb. Under min tid på Montico har vi hittat en lösning för flera hundra deltagare i Stöd och matchning, Rusta och matcha och TSL. Det känns som att göra mål när man lyckas!

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster.

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!