”Det finns en våga, vilja, vinna- mentalitet hos oss på Montico.”

I år fyller Montico 25 år och vi har pratat med några av våra medarbetare för att höra hur deras tid på Montico har varit. Josef Nagy är affärsområdeschef för kompetensutveckling. Han minns tydligt samtalet han hade med VD/Koncernchef Börje dagen han anställdes. Ett samtal om omsättning som drivit honom sedan dess.

Josef Nagy bredvid en roll-up

När började du på Montico?

Jag började på Montico som affärsutvecklare i augusti 2008 med huvudsakliga uppgiften att skapa tillväxt med lönsamhet för våra affärer, vilket jag var helt övertygad om redan då att det var möjligt.

Hur såg Montico ut då?

Vi hade verksamheter inom Bemanning/Rekrytering i Tranås, Mjölby, Vetlanda, Nässjö, Jönköping och Ljungby samt arbetsmarknadsutbildning inom industriteknik i Ljungby och Eksjö. Allt som allt var vi cirka 40 innepersonal, så det har skett en fantastisk utveckling sedan dess. 2008 var Montico fortfarande ett relativt ”ungt” företag med en omsättning på 150 mkr, varav Bemanning/Rekrytering stod för cirka 90%. Då som nu fanns en stark vilja och entreprenörsanda som jag anser är en av de viktigaste ingredienserna som behövs för att kunna skapa en våga, vilja, vinna-mentalitet hos oss på Montico.

Hur har ditt arbete förändrats?

Även om ”titeln” på mitt visitkort har ändrats under åren, tycker jag inte att mitt huvudsakliga uppdrag som jag blev anställd för har ändrats så mycket, då jag under alla år har verkat för att på olika sätt skapa tillväxt för våra verksamheter. Kanske har innehållet i själva i arbetet ändrats över tid, det vill säga inom vilket segment mitt största fokus har varit. Först var det geografisk tillväxt av vår bemanningsverksamhet, sen blev det arbete för att få tillväxt och lönsamhet i våra utbildningsverksamheter samt våra matchningstjänster. När det gäller matchning började det hela med så kallade Omställningsaffärer inom TSL, därefter Arbetsförmedlingens jobbcoachning som sedan blev Stöd och matchning och i en snar framtid konverteras det till Kundval Rusta och matcha.

Har du något roligt Montico-minne som du vill dela med dig av?

Det finns oerhört många minnen från årens gång i en verksamhet där jag haft förmånen att jobba tillsammans med så många människor. Det är inte lätt att välja ett, men jag vill ändå kort återberätta ett samtal med Börje som vi hade dagen han anställde mig.

Händelsens plats var en lektionssal i vår dåvarande utbildningsenhet i Eksjö. Jag kommer ihåg att Börje frågade mig om jag tror att det är möjligt att dubbla Monticos omsättning och om ja hur och när? Mitt svar var att den ribban var alldeles för lågt satt, det kan vi uppnå inom cirka fem år och om vi vill borde vi kunna sikta på mer än så på en 10 års period. Ni förstår säkert att detta ledde till en spännande och livlig diskussion oss två emellan och såklart flera liknande därefter under åren. Att jag valde just detta minne beror på att det var ett samtal som har resulterat i en gemensam målbild för oss båda som under alla år har legat som en extra drivkraft för mig i mitt jobb.

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. 

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!