”Då var det bara att hoppa på skurmaskinen och köra.”

I år fyller Montico 25 år och vi har pratat med några av våra medarbetare för att höra hur deras tid på Montico har varit. Här kan du läsa Jasmina Kaharevics berättelse. Hon är idag driftledare på Montico Service men började med att montera kablar.
Jasmina Kaharevic porträtt.
”Jag började på Montico som sommarjobbare 1998. Mina arbetsuppgifter var då att montera kablar. När sommarjobbet var slut gick jag en utbildning som hette Jobbtåget. Utbildningen hade samarbete med Montico och därigenom var jag uthyrd till olika företag i Tranås. Året därpå, 1999, fick jag provanställning på Montico Electronic. Då monterade jag kretskort till kaffeautomater bland annat. Jag gillade det, det var pilligt och roligt.

Vi var inte så många anställda då, kanske 20 stycken. Jag gick till jobbet men visste inte vad jag skulle göra eller var jag skulle hamna. Det var så då, väldigt flexibelt. Ibland monterade jag kretskort på Montico och ibland var jag uthyrd till företag som behövde hjälp. Bemanning fanns ju inte på samma sätt som nu och det var oftast kortare uppdrag. Sedan började elföretagen gå dåligt och Montico sa upp fem personer, jag var en av dem. Så år 2000 slutade jag på Montico och fick istället jobb på ett annat företag. Sedan fick jag mitt tredje barn och var hemma en period.

2003 ringde vd Börje Johansson upp mig och frågade om jag ville komma tillbaka till Montico och testa städ. Montico hade nämligen köpt ett städbolag. Och det ville jag. Det var 5-6 tjejer som jobbade med städ då. Börje lärde upp oss hur man skulle köra maskinen. Det var en sådan där stor åkbar kombiskurmaskin som man satt på. Vi städade på ICA bland annat och det var lite speciellt. Om Jörgen som var chef på ICA såg någon av oss från Montico när vi var där och handlade, kunde han fånga oss och säga att det behövde städas. Då var det bara att hoppa på skurmaskinen och köra. Jag vet att Börje också fick göra det ett par gånger.

Sedan har jag jobbat vidare inom städ och 2007 blev jag teamledare och 2008 driftledare som jag är fortfarande. Det har utvecklats enormt på städsidan. Idag är vi 35 som jobbar på Montico Service och vi städar åt både företag, offentlig verksamhet och privatpersoner. Jag har träffat otroligt många intressanta människor under mina år på Montico, både kunder och kollegor.”

Tre Montico-anställda skrattar ihop

Ett komplett matchningsföretag – hur kan vi hjälpa dig?

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster.

Hur kan vi hjälpa dig? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!