5 utbildningar som ger jobb

Lärare instruerar elev under CNC-utbildning.

Det blir allt vanligare att yrkesroller kräver någon form av utbildning vilket innebär att chanserna till jobb är mycket stora om du har en utbildning. Men vilken utbildning ska du gå om du vill maximera dina chanser att komma ut i arbete? I denna artikel får du ta del av fem utbildningar som ger jobb.

Det är ingen hemlighet att dina möjligheter till jobb blir större om du har klarat gymnasiet. Allt fler arbetsgivare ställer det kravet på sina medarbetare, även inom yrkesområden där kraven på utbildning traditionellt sett är låga. Du har dessutom extra bra förutsättningar om du har gått ett yrkesinriktat program då du kan få specifikt eftertraktad kompetens.

Utbildningar som ger jobb för dig som är förbi gymnasieåren

Redan avverkat gymnasieåren? Oroa dig inte!

Då kan du läsa en vuxenutbildning som är precis samma sak som att studera på gymnasienivå. Skillnaden ligger i att de är för vuxna och tar oftast betydligt kortare tid att gå klart. Nedan listar vi fem olika utbildningar som ger jobb.

1. CNC-operatör

CNC-operatörer klassas som högkvalificerad arbetskraft inom industrin och är hett eftertraktade i såväl hög- som lågkonjunktur. Därför är möjligheterna till jobb stora på både kort och lång sikt.

2. VVS-montör

Förutom att montera rör och system i nybyggen, är servicearbete en del av VVS-montörers dagliga arbetsuppgifter. Detta innebär att det kommer finnas ett ständigt behov av utbildade VVS-montörer.

3. Elektriker

Yrket med hur många inriktningar som helst. Med en grundläggande elutbildning i bagaget kan du bli distributionselektriker, eltekniker, elkonstruktör och mycket mer, vilket ger dig väldigt många jobbmöjligheter.

4. Barnskötare

Förskolepersonal som saknar utbildning inom området blir allt vanligare. Utbildar du dig till barnskötare får du därför ett stort försprång i en urvalsprocess.

5. Svetsare

Efterfrågan har sprungit ifrån utbudet på utbildade svetsare i Sverige, vilket har sin förklaring i att yrket har blivit mer avancerat och idag kräver större teoretisk kunskap. Därför ligger utbildade svetsare högt upp på önskelistan hos många arbetsgivare.

Vi har utbildningar som ger jobb

Hos oss på Montico kan du utbilda dig inom många olika yrkesområden. Kolla in våra vuxenutbildningar för att hitta en utbildning som passar dig.

Mer inspiration

Hur får man jobb utan erfarenhet

Hur får man jobb utan erfarenhet

I de flesta jobbannonser söker arbetsgivaren efter någon som har ett antal års erfarenhet. Det kan vara ett stort hinder i jobbsökandet. I denna artikel ger vi dig tips på hur du kan öka chanserna att få jobb utan erfarenhet.