Sealed Air har enklare att hitta personal med rätt kompetens genom Montico

Det lokala samarbetet med Montico gör det enklare för Sealed Air i Aneby att hyra in industripersonal med rätt kompetens. Något som de upplevt vara svårt att hitta själva. Genom Montico har de hittat både operatörer och lite mer kvalificerade tjänster till sin produktion.

Sealed Air logga mot vit bakgrund.

Hur jobbar Sealed Air med rekrytering och inhyrning?

– När det gäller rekryteringar av tjänstemän sköts det av företagets HR-avdelning som jobbar globalt. Det finns också ett centralt avtal med en bemanningsaktör. För vår verksamhet i Aneby har vi även ett lokalt samarbete med Montico där vi hyr in den industripersonal vi behöver utifrån aktuell produktionsvolym. Det är ett bra komplement, säger Jan Fridell, produktionschef.

{

Vi kontaktar Montico när vi behöver folk och de är väl medvetna om vilka krav vi ställer. Det underlättar.

Hur fungerar samarbetet?

Det fungerar bra. Vi får ett proffsigt bemötande och frågorna dras inte i långbänk utan vi får snabba besked. Vi kontaktar Montico när vi behöver folk och de är väl medvetna om vilka krav vi ställer. Det underlättar. Och om de har några personer som de tror skulle passa oss, hör de av sig och vi får träffa dem. Det har alltid varit bra personer som de presenterat. En del har varit här mer än ett år och några har vi anställt. En person till exempel hyrde vi in som operatör, han är nu anställd som kvalitetstekniker, säger Jan Fridell.

Om företaget

Sealed Air Svenska AB ägs av Sealed Air Corporation, USA, som är världsledande inom skyddande förpackningar med fabriker över hela världen och varumärken som Cryovac® och Bubble Wrap®. I Sverige har företaget cirka 75 anställda och omsätter cirka 260 miljoner kronor. Läs mer om Sealed Air här.

Redo att hyra personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!