Elin från ProfilGruppen

Kundcase | Bemanning

För ProfilGruppen är inhyrning en långsiktig lösning

ProfilGruppen tar hjälp av Montico när det gäller inhyrning till deras bearbetning. I de olika skiften kan behov av personal uppstå fort och eftersom Montico gör intervjuer löpande finns det alltid kandidater klara som matchar deras behov.

Hur arbetar ProfilGruppen med rekrytering och inhyrning?

– När vi behöver anställa personal till vår processproduktion löser vi oftast det själva. För att hitta personal till vår bearbetning handlar det oftast om inhyrning och då tar vi hjälp utifrån. Här samarbetar vi mest med Montico. De tar fram kandidater åt oss som vi hyr in och sedan i de allra flesta fall anställer. För oss är inhyrning en långsiktig lösning och ett bra sätt att rekrytera, säger Elin Nording, HR-partner på ProfilGruppen.

”Montico gör intervjuer löpande och har alltid kandidater klara som passar oss och som kan börja inom en vecka”

Vad får ni för hjälp av Montico?

– Det senaste året har vi vuxit otroligt mycket och anställt 170 personer. Det hade vi aldrig klarat utan hjälp. Sedan har vi många olika skift där det hela tiden blir förändringar och behov uppstår fort. Montico gör intervjuer löpande och har alltid kandidater klara som passar oss och som kan börja inom en vecka. De har redan kollat CV, gjort intervjuer och tagit referenser. Vi behöver bara säga hur många vi behöver. Det funkar jättebra. Montico är väldigt flexibla och snabba och bra på att hitta rätt, säger Elin Nording.

Om ProfilGruppen AB

ProfilGruppen är en helhetsleverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Företaget startades 1981 i småländska Åseda och har sedan dess utvecklats till ett börsnoterat bolag med omkring 570 anställda och säljbolag i Norge, Finland och Tyskland. Företagets vision är att vara den mest eftertraktade leverantören av innovativa profillösningar av aluminium i norra Europa.

Läs mer om ProfilGruppen på www.profilgruppen.se.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!