För BIAB är inhyrning en bra rekryteringsbas

Björkö Industriprodukter AB samarbetar med Montico för att få hjälp att hitta nya medarbetare. De hyr in några månader först och har alltid ambitionen att anställa.

BIAB logga mot ljus bakgrund.

– För 1,5 år sedan kontaktade Montico oss och ville träffas. Det ledde till att vi började hyra in personal från dem och vi har haft ett jättebra samarbete sedan dess, säger Niklas Hultgren, personalchef på BIAB.

Inhyrningen gäller oftast CNC-operatörer där det alltid finns behov. Och för BIAB är det viktigare att hitta rätt personer snarare än rätt kompetens.

– Vi har inga jobb som är omöjliga att lära sig, det tar bara lite längre tid. Därför har jag inga speciella krav på CNC-erfarenhet på dem vi tar in. Däremot är det viktigt att de har rätt personlighet, att de är stabila, pålitliga och villiga att jobba hos oss även på längre sikt. Jag har nog aldrig tagit in en konsult bara för att täcka upp för en topp, vi lägger ju ner mycket tid på att lära dem våra rutiner och arbetssätt och det är det bara värt om det är långsiktigt. När vi hyr in har vi alltid ambitionen att anställa.

{

För 1,5 år sedan kontaktade Montico oss och ville träffas. Det ledde till att vi började hyra in personal från dem och vi har haft ett jättebra samarbete sedan dess

BIAB logga.

Niklas tycker att samarbetet med Montico fungerar jättebra. De har tät kontakt för att stämma av hur allt fungerar och hur behoven ser ut framåt. Han har också fått upp ögonen för Monticos bredd utöver bemanning.

– Jag har kontakt med Annelie på Montico i princip varje vecka då vi stämmer av hur det går med dem som vi har inhyrda och vad vi har för behov framöver. Hon kommer även på besök varannan vecka för att träffa konsulterna.

– Sen har jag fått en bättre bild av Montico som är bredare än bara bemanning. Till exempel så är det en av våra medarbetare som går deras teamledarutbildning nu och i höst ska vi skicka en till.

Om BIAB

Björkö Industriprodukter AB är ett legoproduktionsföretag med fokus på bearbetning av aluminium såväl strängpressad som gjuten. Företaget erbjuder hela kedjan från råvara till färdig produkt eller enbart en del i bearbetningsprocessen. Företaget grundades 1982 och har idag 45 anställda. Läs mer om BIAB på www.bjorkoindustri.se.

Redo att hyra personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!