Mattias Thorén i lagermiljö.

Kundcase | Bemanning

Corroventa hyr alltid in personal innan de anställer

Corroventa har samarbetat med Montico i flera år för att få hjälp att hitta personal till sin produktion. De hyr alltid in först, för att sedan ta över och anställa om behovet är kvar och allt funkar bra.

Mattias Thorén har jobbat som produktionschef på Corroventa i två år. Under den tiden har han anställt fem personer till produktion, logistik och service som kommit in i företaget från Monticos bemanning.

Ni har en långsiktig syn på bemanning?

– Ja, vi använder oss alltid av bemanning när vi behöver personal till vår produktion. Vi anställer aldrig direkt. Behovet av personal varierar så mycket under säsongerna i vår bransch, det kan vända väldigt fort, därför måste vi hyra in först och se hur länge behovet håller i sig. Vi kan inte ha för hög grundbemanning. Men målet är alltid på sikt att anställa dem vi hyr in. I dagsläget är vi 25 personer inom produktion, logistik och service varav nio är konsulter från Montico.

”Konsultchefen är här minst en gång i veckan och vi har en tät dialog kring hur behovet ser ut just nu och vad planen är framåt”

Hur kom ni i kontakt med Montico?

– När jag kom in på företaget hade vi samarbete med Montico och två bemanningsföretag till, idag är det bara Montico kvar. Det var min företrädare som kom i kontakt med Monticos bemanningsverksamhet genom deras chefsnätverk som han var med i, och nu även jag.

Kan du berätta lite om samarbetet med Montico?

– Det har fungerat väldigt bra, framför allt samarbetet med konsultchefen. Det är av största vikt både för mig och konsulterna, att de tas om hand, trivs och mår bra, som vilken anställd som helst. Vi har fått en väldigt bra relation, det är aldrig några konstigheter, raka puckar, inga problem. Konsultchefen är här minst en gång i veckan och vi har en tät dialog kring hur behovet ser ut just nu och vad planen är framåt. Det var mycket därför vi valde att avsluta de andra samarbetena, de lös med sin frånvaro. Montico kan vår verksamhet och vet hur det fungerar hos oss.

Om Corroventa

Corroventa Avfuktning AB utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut produkter för vattenskador, fukt, lukt och radon. Företaget grundades 1985 och har idag säljkontor och maskindepåer på flera platser i Europa. All tillverkning sker i Bankeryd, Småland. Läs mer om Corroventa här.

Är ditt företag i behov av personal?

Vill du komma i kontakt med någon av våra bemanningsexperter för att få rådgivning kring vilken personallösning som passar dig och ditt företag bäst? Klicka på knappen nedan för att kontakta oss!