Uppskattad ledarskapsutbildning snart i mål

Med endast en utbildningsdag kvar börjar nu Monticos ledarskapsutbildning gå mot sitt slut för denna gång. På sammanlagt fyra utbildningsdagar har årets deltagare fått fördjupa sina ledarkunskaper tillsammans med utbildningsledare Michael Kullberg. Läs vad två av våra nöjda deltagare, Jonas Samson och Michael Ärlebrandt, har att säga om utbildningen. ”Jag känner att jag växt i […]
27 november, 2020
Deltagare på ledarskapsutbildning gör en samarbetsövning med block.

Med endast en utbildningsdag kvar börjar nu Monticos ledarskapsutbildning gå mot sitt slut för denna gång. På sammanlagt fyra utbildningsdagar har årets deltagare fått fördjupa sina ledarkunskaper tillsammans med utbildningsledare Michael Kullberg. Läs vad två av våra nöjda deltagare, Jonas Samson och Michael Ärlebrandt, har att säga om utbildningen.

Jag känner att jag växt i min roll som ledare under hösten

Jonas Samson är försäljningschef på Renz Sweden AB. Han menar att han redan under hösten kunnat dra nytta av utbildningen i sitt arbete:

– Jag känner att jag växt i min roll som ledare under hösten och känner att jag har mycket att ge tillbaka till säljteamet. Jag känner mig mer förberedd för eventuella situationer som kan uppstå i arbetet. I längden frigör det såklart min chefs tid.

– Jag har lärt mig mycket om vikten av gruppdynamik och att ha olika personligheter i teamet. Det är positivt att man är olika och det gäller att hitta sätt för att kunna nyttja detta optimalt. Viktig del, förstå vad man behöver jobba med, säger han.

Vikten av återkoppling lyfter Jonas som en lärdom han kommer ha med sig in i sitt arbete efter utbildningen:

– Jag har dels fått bekräftat svårigheten med negativ feedback men framförallt hur viktigt det är att ge positiv och utvecklande feedback. Det skapar positiva ringar som kan ge goda följder både på kort och lång sikt.

”Man har kunnat köra skarpa exempel på övningarna och inte påhittade”

Michael Ärlebrandt jobbar som produktionschef på Vrena Mekaniska Verkstad. För honom har lärdomarna kring hur olika individer fungerar varit mest givande:

– Man behöver påminnas att alla är olika och inte som en själv och i det tror jag att det coachande och situationsanpassade ledarskapet i långa loppet är effektivast, säger Michael.

– Exempelvis är det viktigt att reflektera kring hur olika personligheter tar emot olika budskap till exempel vid utvecklingssamtal. Jag har lärt mig att tänka till en extra gång kring det här med personligheten, fortsätter han.

Michael gick Monticos ledarskapsutbildning tillsammans med tre andra kollegor från hans företag Vrena Mekaniska vilket han tyckte var till stor fördel i lärandet:

– Det var bra att gå utbildningen samtidigt med mina kollegor. Jag har kunnat öva och coacha de jag har nära mig i det dagliga arbetet. Man har kunnat köra skarpa exempel på övningarna och inte påhittade.

Michael ser att hans företag kommer att ha stor nytta av utbildningen:

– Det gäller att vi tänker till kring vårt ledarskap och verkligen förändrar det i arbetet. Utbildningen har lärt oss att vara närvarande och jobba mer förebyggande och mindre med brandsläckning. Vi måste jobba mer med processer och ta små steg framåt och lära oss att ständigt jobba med förbättringar. Ta lärdom och lära sig av misstagen och såklart rätta till dem, säger Michael.

Utveckla ditt ledarskap hos Montico

Vår ledarskapsutbildning vänder sig till dig som leder andra i arbetet. Vill du ta ditt ledarskap till nästa nivå? Nästa utbildningsstart är i mars 2021 – passa på att anmäla dig redan idag!

Mer under aktuellt

Nu utökar vi med bemanning i Vimmerby

Nu utökar vi med bemanning i Vimmerby

Montico bedriver sedan tidigare arbetsmarknads- och företagsutbildningar i Vimmerby. Nu utökar vi verksamheten med bemanningstjänster.

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg. 

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.