Montico tecknar avtal med Transtema – 60-80 nya arbetstillfällen skapas

Montico ska förse Transtema med 60-80 heltidsanställda elmätarmontörer de närmaste tre åren, som ska arbeta med att byta ut samtliga elmätare för ett större elnätsbolag i sydöstra Sverige. – Det är den största affären någonsin i vår bemanningsverksamhet som vi förstås är jätteglada över att ha fått och som har stor betydelse för oss, säger […]
21 december, 2020

Montico ska förse Transtema med 60-80 heltidsanställda elmätarmontörer de närmaste tre åren, som ska arbeta med att byta ut samtliga elmätare för ett större elnätsbolag i sydöstra Sverige.

– Det är den största affären någonsin i vår bemanningsverksamhet som vi förstås är jätteglada över att ha fått och som har stor betydelse för oss, säger Börje Johansson, vd Montico.

Montico har under många år försett branschen med kompetent personal såsom Tekniker inom el, tele och data.

– Att vi klarar att leverera så här stora volymer är tack vare vårt långsiktiga arbete med att förse marknaden med den här typen av efterfrågade kompetens. Dels har vi egna elutbildningar i Växjö och Norrköping som vi kan rekrytera ifrån och dels vet vi att vi kan hitta många utbildade personer med elbakgrund som idag jobbar i andra branscher, säger Johan Stridh, kundansvarig.

Avtalet med Transtema börjar att gälla våren 2021 och löper under tre år.

– Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Montico både inom bygg och anläggning och el så det kändes naturligt att anlita dem även för detta större uppdrag, säger Adis Wahlén, Sourcing Manager på Transtema Network Services AB.

Totalt är det omkring 300 000 mätare som ska bytas ut från Norrköping i norr till Kalmar i söder. Bakgrunden är Regeringens nya krav på elmätare i syfte att bland annat öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning. Dessutom behöver många av dagens installerade mätare ersättas då de har nått slutet på sin ekonomiska och tekniska livslängd.

För mer information kontakta:

Börje Johansson, vd Montico
0140-59 90 51, borje.johansson@montico.se

Johan Stridh, kundansvarig Montico
0140-59 90 18, johan.stridh@montico.se

Mer under aktuellt

Nu utökar vi med bemanning i Vimmerby

Nu utökar vi med bemanning i Vimmerby

Montico bedriver sedan tidigare arbetsmarknads- och företagsutbildningar i Vimmerby. Nu utökar vi verksamheten med bemanningstjänster.

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg. 

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.