Montico och Volvo Construction Equipment startar svetsutbildning – vill locka fler kvinnor till industrin

Det finns ett stort behov av kvinnliga svetsare i svensk industri. Genom ett gemensamt initiativ startar därför Montico tillsammans med Volvo Construction Equipment en svetsutbildning i Växjö som riktar sig till kvinnor.
14 juli, 2021
Cecilia Turnstedt och Marcus Sjöqvist vid ett arbetsfordon.

Tillverkningsindustrin har tagit stora steg framåt när det gäller mångfald men fortfarande är det en bransch som till stor del lockar män, inte minst inom produktion. För att få fler kvinnor att intressera sig för industri, främst inom svetsning, startar Montico i samarbete med Volvo Construction Equipment (Volvo CE) nu en svetsutbildning för kvinnor.

– Vi ser ett ökat behov av att stärka vår produktion med ännu mer svetskompetens. I och med det här initiativet hoppas vi också att fler kvinnor ska få upp ögonen för jobb inom modern tillverkningsindustri, säger Cecilia Turnstedt, HR Business Partner på Volvo CE i Braås.

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och anordnas på Monticos skola i Växjö med start hösten 2021. Arbetsplatspraktiken kommer att genomföras på Volvo CE i Braås.

– Vi ser mycket positivt på den här typen av samarbeten där vi skapar skräddarsydda utbildningar efter företagens behov. På så vis kan vi bidra till att stärka svensk industri och göra den mer jämställd, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare inom vuxenutbildning på Montico.

För mer information, kontakta gärna:

Marcus Sjöqvist, Montico, 0470-78 81 82, marcus.sjoqvist@montico.se

Cecilia Turnstedt, Volvo Construction Equipment, 070-089 78 34, cecilia.turnstedt@volvo.com

Läs mer om utbildningen här.

Mer under aktuellt

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg. 

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.