Montico höjer kvaliteten med certifierade rekryterare

Montico är ett auktoriserat rekryteringsföretag och har över 20 års erfarenhet av att arbeta med rekrytering. Nu har vi tagit nästa steg och utbildat våra rekryteringskonsulter enligt det opartiska certifieringsorganet DNV GL:s standard. – Att vi har certifierade rekryteringskonsulter innebär en trygghet för våra uppdragsgivare som kan lita på att vi har relevanta kunskaper och […]
9 februari, 2021
Mattias Frost rekryteringschef.

Montico är ett auktoriserat rekryteringsföretag och har över 20 års erfarenhet av att arbeta med rekrytering. Nu har vi tagit nästa steg och utbildat våra rekryteringskonsulter enligt det opartiska certifieringsorganet DNV GL:s standard.

– Att vi har certifierade rekryteringskonsulter innebär en trygghet för våra uppdragsgivare som kan lita på att vi har relevanta kunskaper och dokumenterad kompetens inom rekryteringsyrket, säger Mattias Frost, affärsområdeschef Montico.

Några av kompetenskraven är att man ska kunna genomföra en kostnads- och nyttoanalys, ta fram en arbetsbeskrivning, formulera platsannons, ha kunskap om relevanta myndighets- eller branschkrav och etiska och juridiska principer, använda olika arbetspsykologiska testverktyg samt kunna genomföra intervjuer och referensintervjuer på ett professionellt och strukturerat sätt.

– Certifieringen är en fördel både för företaget som anställer då det ökar träffsäkerheten i rekryteringen och för kandidaten som får gå igenom en professionell process, säger Mattias Frost.

Om standarden

DNV har som mål att höja kvaliteten inom rekryteringsyrket och är idag ensamma om att utfärda denna standard för rekrytering. Standarden sätter en miniminivå för kompetensen hos rekryterare och kan därmed bidra till en kompetenshöjning både hos branschen som helhet och hos den enskilda rekryteraren. Läs mer om standarden här.

Mer under aktuellt

Nu utökar vi med bemanning i Vimmerby

Nu utökar vi med bemanning i Vimmerby

Montico bedriver sedan tidigare arbetsmarknads- och företagsutbildningar i Vimmerby. Nu utökar vi verksamheten med bemanningstjänster.

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg. 

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.