Avslutning för Monticos första KSI-nätverk

Sista träffen med Jönköpings-nätverket för EU-projektet Kompetenssäkrad Industri. Nu börjar träffarna för många av de 12 nätverk som Montico driver kopplat till EU-projektet Kompetenssäkrad Industri att närma sig slutet. Häromdagen var sista träffen med Jönköpings-nätverket som sågs på Preform AB i Laxå. De övriga företagen som deltagit i nätverket är Svetsman AB, Svenska Tanso AB, […]
27 november, 2019
avslutningförmonticosförstaksi-nätverk

Sista träffen med Jönköpings-nätverket för EU-projektet Kompetenssäkrad Industri.

Nu börjar träffarna för många av de 12 nätverk som Montico driver kopplat till EU-projektet Kompetenssäkrad Industri att närma sig slutet. Häromdagen var sista träffen med Jönköpings-nätverket som sågs på Preform AB i Laxå. De övriga företagen som deltagit i nätverket är Svetsman AB, Svenska Tanso AB, Interal AB, AntiCorr Sverige AB och Signtronics AB.

– Vi på Montico vill tacka de deltagande företagen för deras engagemang. Det har varit väldigt roligt och intressant att få vara med på deras resa. Det är fantastiskt att se hur de har utvecklats och nu tänker och arbetar strategiskt i kompetensförsörjningsfrågor, säger Michael Kullberg, nätverksledare Montico.

Nätverket startade i juni 2018 och sedan dess har företagen arbetat med Montico- modellen som bas med sin strategiska kompetensförsörjning. Upplägget har byggt på nätverksträffar med erfarenhetsutbyte varvat med hemuppgifter och coaching.

– Det har varit väldigt lärorikt och intressant att formulera sina utmaningar och utbyta erfarenheter med de andra företagen. Det vi kommer ha mest nytta av är att vi har bestämt vilka områden vi ska satsa på och vet var vi ska sätta in åtgärder, säger Ann Backlund Funaro, kvalitet- och miljöansvarig på Interal.

Även om företagen i nätverken arbetar inom olika branscher har de liknande utmaningar.

– Ett systematiskt processtyrt arbetssätt är nödvändigt för att kunna attrahera, behålla och utveckla den kompetens som krävs för att växa och klara konkurrensen. Det känns jättebra och jag är stolt över att vi på Montico kan hjälpa till med det, säger Michael Kullberg

Mer under aktuellt

Prenumerera på Monticos nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från oss på Montico direkt i din inkorg. 

Klicka på knappen nedan för att anmäla dig nu.